GPU Vendor List (Indonesia)

2016.05.23

This is the list of current GPU vendor in Indonesia
To be updated: distributor, location, phone number, warranty, rank, established
read more …

Tags

Personal Computer Buyer’s Guide Q2 2011

2011.04.22

This post gives guide to anyone who’s about buying or upgrading to new computer systems. The system only (without monitor and other peripheral) which listed below priced around $1000 (approx. Rp. 9 juta). Quite expensive, yet this is a very excellent starter for home PC with great performance, and suitable for gaming, HD multimedia content, and graphic design.

read more …

Tags

Things Has Getting Bad.. Really Bad Lately

2010.01.04

In this new year, many unfortunate things happened to me. Yesterday, just when i returned from Bali i lost my moto-calculato-rola in the bus which i used for my XL number. Ain’t gonna make it a big fuss since i absolutely sure it should be in the bus, but if it isn’t so then… But today i just lost my MSI Wind U100 which supposed to be left in pa sopir’s car. I forgot to take it out of his car yesterday since it was already late. But in the morning i remembered, and try to contact him. By the noon he called and told me that he got his side window crashed, and seems someone took the netbook also. It’s not only the netbook, there’s also a sata/ata to usb converter and my micro sd card reader which i used as flash drive there. But the weird thing is, both things i lost isn’t far from my small black bag i used to put all the cellphone chargers and my kit.. Sayonara then for good.. Just Pray for my Brother to get well soon..

Tags

Jujur..

2009.08.29

Jujur aja beberapa hari ini saya agak bingung kenapa skripsi saya ga beres2. Agak susah ternyata menulis secara sistematis.. (*jadi selama ini berantakan :p) Karena itu juga saya jadi akhir-akhir ini agak sulit menulis blog. so sorry.. tapi seriusan memang beberapa hari ini juga saya ga ada aktivitas yang notable, jadi bingung mau nulis apa di blog. Secara pergerakan saya memang cuma kamar tidur – kamar mandi – ruang makan :). Tapi tetep ga patah semangat kok, meski agak sepi akhir2 ini. hehe.. :p

Hari ini meski cukup produktif dengan setting layout dan merapikan subbab2 skripsi saya, sempet2 nya saya main game baru di Facebook, Godfather.. secara saya memang paling demen game tematik mafia.. hehe.. masih beta sih, kalo dibilang mirip juga ama kungfu pet, cuma ini lebih stabil. Standar lah sama seperti game2 web based Zynga yang lain. Problemnya hari ini internet indosat lemot aja, dari polanya sih memang sepertinya kalo weekend internetnya kerasa banget lemotnya, jujur aja nih saya hampir menghabiskan waktu dua jam lebih buat maen game ini dan itu semua sebenernya bisa puluhan kali lebih cepat kalo seandainya internet nya lebih stabil. secara sekali klik aja butuh waktu satu menit!! gosh!! Tapi tenang saya ga main2 mulu kok, game seperti ini bagi saya cuma “hot2 chicken poo”.. besok2 juga bosen 🙂

read more …

Tags

MSI Wind U100 Complete Driver Updates For Windows XP

2009.08.13

This post is dedicated for all MSI Wind U100 series users. Below is the complete list of driver you have to install to keep your netbook driver up to date. I use the driver on Windows XP and all the drivers below worked fine for me.

You can check the latest driver from MSI Wind U100 driver download page here. But there are some drivers that is not available from the site, so you may want to look for them HERE.

read more …

Tags

My NeXT PC *soon to be

2009.04.07

Topik kali ini ga jauh dari perkembangan PC terbaru. Yah saya masih ingin melanjutkan perakitan komputer buat saya sendiri. Yah yang lama buat brother aja.. Abis kesian dy susah kalo mau maen LAN. Yah ga buru-buru juga sih, plan nya july bisa jadi nih PC. Yah berhubung keterbatasan anggaran, tentunya PC nya ga aneh-aneh banget.. Hehe.. Oke, mulai dari processor. Entah knp saya masih tertarik pk AMD, hmm.. Gimana ya, saya mau i7 sebenernya, tp budget nya itu loh yang gede buat base nya..
read more …

Tags